Den store antivirustesten

digital44

Dataporten har testet hele 12 antivirus. Vi tester både gratis antivirus og de du må betale for (prøveversjoner). Det er jo interessant å se hvordan gratisversjonene hevder seg mot de kommersielle programmane.

Vår test er todelt. På den ene siden ser vi på brukergrensesnittet og hvor enkelt det er å bruke de aktuelle antivirusprogrammene. En viktig forutsetning for at antivirus skal lykkes i denne testen er at det kjører relativt stille i bakgrunnen, slik at vi nesten ikke er klar over at det kjører. På den andre siden tester vi hvor effektivt et antivirus er til å fjerne skadevare (skadelig programvare).




Trenger vi egentlig antivirus?

Det er faktisk et godt spørsmål og ikke enkelt å svare på. Det viktigste tiltaket mot skadelig programvare er å sørge for å oppdatere programvare, mener flere sikkerhetseksperter. Poenget er at kriminelle bruker sikkerhetshull for å få uønsket tilgang til datamaskiner. Det betyr imidlertid ikke at vi bør droppe antivirus. Les mer om dette i vår omtale om antivirus.

Programmene som testes

Følgende antivirusprogrammer skal testes:

  1. Avast
  2. AVG
  3. Avira
  4. Bitdefender
  5. ESET NOD32
  6. Microsoft Security Essentials
  7. Windows Defender
  8. F-Secure
  9. Norton
  10. Kaspersky
  11. Trend Micro
  12. herdProtect

Slik har vi testet

Vi bruker virtuell maskin (VM) for testene og bruker følgende metode:

  1. Windows 7 installeres på en VM.
  2. VM infiseres -vi besøker potensielt skadelige nettsider og installerer skadevare.
  3. VM sikkerhetskopieres slik at vi kan bruke identisk tilstand for alle antivirusprogrammene.
  4. Ett av antivirusprogrammene kjøres på VM og resultatet registreres.
  5. VM hentes fra sikkerhetskopi for å nullstille den.
  6. Trinn 4 og 5 gjentas med et annet antivirus.

For å få et bedre grunnlag for å vurdere alle antivirusprogrammene ser vi på resultatet fra to uavhengige tester fra aktører sem utfører slike tester regelmessig, det vil si i tillegg til vår egen test. Vi ser på resultatene fra AV-TEST og AV Comparatives.

Antivirus fra Microsoft

mse0

Merkelig nok har Microsoft bestemt seg for å forvirre brukerne ved å videreutvikle to antiviruspodukter, nemlig Microsoft Security Essentials (MSE) og Windows Defender (WD).

MSE og WD er tilnærmet identiske, men det er en viss forskjell. Hvis du har Windows 8 eller Windows 10 er WD innebygd mens MSE støttes ikke. Har du derimot Windows 7 eller eldre Windows-versjon fungerer WD kun som antispion og ikke som fullverdig antivirus. Eldre Windows-versjoner har ikke noe antivirus innebygd og da må MSE i så fall lastes ned og installeres.

Vi tester MSE på Windows 7
Installasjon av MSE kunne vært enklere. Det er rekke valg som vi må ta stilling til. Vi får et spørsmål om vi ønsker å være med i et program for forbedret kundeopplevelse. Dette innebærer at data blir sendt fra vår PC til Microsoft. Videre kan vi si ja eller nei til å aktivere innsending av prøver, pluss å slå på brannmuren i Windows.

Grensesnittet minimalistisk og brukervennlig, det vil si når MSE er ferdig installert og klart til bruk. Vi kan velge tre typer skannealternativer: hurtig, fullstendig eller egendefinert. Sanntidsbeskyttelse et i utgangspunktet aktivert. Enklere enn dette blir det ikke.

Effektivitet
Finner ingen trusler i vår test.

Uavhengige tester

AV-TEST: Middels beskyttelser.
AV-TEST: Middels ytelse.
AV-TEST: Perfekt brukervennlighet.
Av Comparatives: Ikke godkjent.

Ytelse (minnebruk)
Bruker 2,9 MB minne når det kjører i bakgrunnen. God ytelse.

Konklusjon
Både Microsoft Security Essentials (MSE) og Windows Defender (WD) gir kun middels beskyttelse ifølge uavhengige tester, men programmene er såpass brukervennlige at vi godkjenner dem.

Fordeler

+ Gratis
+ Minimalistisk.
+ Enkelt å bruke.
+ Kjører stille i bakgrunnen.

Ulemper

– Litt tungvinn installasjon.
– Gir kun middels beskyttelse mot skadevare.

Avast Free Antivirus 2016

avast1

Installasjon av Avast Free Antivirus 2016 er ganske enkel. Vi får ikke noen vanskelig valg underveis.

Brukergrensesnittet er i utgangspunktet minimalistisk, og vi får et godt førsteinntrykk. Når vi ser nærmere på programmet ser vi at det har mange funksjoner. Avast prøver å løse flere problemer på PC-en. Vi få blant annet meldinger om utdatert programvare, dårlig nettlesertillegg, nettverkstrusler, ytelsesproblem og svake passord.

Hvis vi velger å skanne etter virus får vi ytterligere 5 valg, nemlig hurtigskanning, full systemskanning, skanning av flyttbar media, velg mappe som skal skannes og skanning ved oppstart.

Det at vi får såpass mange valg gjør at programmet ikke er det enkleste på markedet. Avast har et grensesnitt som kunne vært enklere.

Effektivitet
Finner ingen trusler i vår test.

Uavhengige tester

AV-TEST: God beskyttelser.
AV-TEST: God ytelse.
AV-TEST: Perfekt brukervennlighet.
Av Comparatives: Toppkarakter.

Ytelse (minnebruk)
Programmet bruker 4,6 MB når det kjører i bakgrunnen. God ytelse.

Konklusjon
Er du ute etter et program som kun beskytter mot skadelige programmer er dette programmet ikke for deg. Synes du derimot det er kjekt med mange tilleggsfunksjoner bør du prøve Avast. Avast får gode resultater i uavhengige tester men vi liker ikke brukergrensesnittet.

Fordeler

+ Gratis.
+ Enkel installasjon.
+ Selve programvinduet er minimalistisk.
+ Tilgjengelig i norsk språkversjon.
+ Har mange tilleggsfunksjoner (for deg som ønsker dette).
+ Kjøre stille i bakgrunnen.

Ulemper

– Tilbyr for mange valg for brukere som kun ønsker virusskanning.
– Har for mange tilleggsfunksjoner hvis du kun ønsker antivirusfunksjon.
– Er ikke effektivt mot skadevare.

AVG free antivirus

avg00

Installasjon av AVG er relativ enkel. Vi får et valg om å registrere oss, men vi kan hoppe over dette.

Like etter installasjon får vi opp minimum tre sprettoppvinduer med blant annet tilbud om ekstra beskyttelse av vår nettleser, et forslag om ny standard søkemotor, pluss en mulighet til å kjøre en funksjon som AVG mener skal kunne gjøre PC-en vår raskere.

Selve programvinduet er ikke minimalistisk og ikke enkelt. En stor del av grensesnittet har knapper som faktisk ikke er aktiverte og som tilhører betalversjonen, de er med andre ord reklame for den kommersielle versjonen av programmet. Det er slett ikke åpenbart hvor vi skal klikke for å skanne PC-en for virus. Nei, dette er utrolig tungvint program.

Det kan nevnes til slutt at avinstallasjon av AVG tok ganske lang tid – programmet var fortsatt ikke fjernet etter en omstart av PC-en, men gikk til slutt. Det er jo mye som skal fjernes. AVG er virkelig noe herk.

Effektivitet

AVG finner følgende potensielt skadelige filene:

  • FileCryptor.GOM
  • POS.exe
  • Dropper.NSIS
  • ClickJack
  • Downloader.Agent
  • HiddenLink
  • Redir
  • Heur
  • Malsign.Generic.6C5

Uavhengige tester

AV-TEST: Perfekt beskyttelser.
AV-TEST: God ytelse.
AV-TEST: Perfekt brukervennlighet.
Av Comparatives: Toppkarakter.

Ytelse (minnebruk)
Programmet bruker 14 MB når det kjører i bakgrunnen. God ytelse. AVG installerer hele tre programmer.

Konklusjon
AVG er en av verstingene i vår test og anbefales definitivt ikke som et antivirusprogram. Programmet er veldig masete med mange sprettoppvinduer. I tillegg går mesteparten av knappene i programvinduet til funksjoner som ikke er tilgjengelige i gratisversjonen. Det eneste positive er at AVG finner en del skadevare.

Det at AVG får såpass gode resultater i uavhengige tester forstår vi rett og slett ikke. Det har i hvert fall ikke et godt brukergrensesnitt slik AV-TEST hevder.

Fordeler

+ Gratis.
+ Enkel installasjon.
+ Grei effektivitet mot skadevare.

Ulemper

– Ikke tilgjengelig i norsk språkversjon.
– Komplisert brukergrensesnitt.
– De fleste knappene i programvinduet virker ikke i gratisversjonen.

Avira Free Antivirus 2016

avira0

Installasjonen var slett ikke enkel. Vi fikk en melding om at informasjon om tilbakekalling av sikkerhetssertifikat for dette området ikke var tilgjengelig.

Videre fikk vi et tilbud om å installere tre ekstra verktøy for å gjøre vår PC raskere, gjøre nettsøk sikrere og beskyttelse for alle enheter. Vi sa nei (skip) til alle tre, og fikk endelig opp programvinduet.

Førsteinntrykket er ikke særlig godt. Brukergrensesnittet er ikke minimalistisk, men greit nok. og det er ikke åpenbart hvor vi skal klikke for å virusskanne PC-en, men det er heller ikke vanskelig å gjette. Programmet har flere ekstrafunksjoner, men disse ødelegger ikke brukeropplevelsen.

Effektivitet

  • Rlls.dll
  • Rlservice.exe
  • Rlvknlg.exe)
  • Rlvknlg32.exe

Uavhengige tester

AV-TEST: Perfekt beskyttelser.
AV-TEST: Perfekt ytelse.
AV-TEST: Perfekt brukervennlighet.
Av Comparatives: Toppkarakter.

Ytelse (minnebruk)
Programmet bruker 25 MB når det kjører i bakgrunnen. God ytelse. Avira installerer tre programmer.

Konklusjon
Tungvinn installasjon og brukergrensesnittet er ikke minimalistisk. Avira er et helt greit antivirus som kan vurderes – det positive er at det er effektivt mot skadevare.

Avira får toppkarakter i de uavhengige testene og det gjør at Avira er et brukbart alternativ.

Fordeler

+ Gratis.
+ Effektivt mot skadevare.

Ulemper

– Meget komplisert installasjon.
– Ikke tilgjengelig i norsk språkversjon.
– Brukergrensesnittet er ikke minimalistisk.

Bitdefender Antivirus Free Edition

bitdefender1

Installasjonen er ikke den enkleste. Vi måtte fjerne en hake som gjør at vår PC sender brukerrapporter til utviklerne.

Programmet gjennomfører en rask virusskanning før installasjonen er fullført, og det viser seg merkelig nok å være den eneste skannemuligheten vi har i dette programmet.

Deretter får vi opp et programvindu som ikke gir et godt førsteinntrykk. Vi får et todelt vindu, den ene delen tilbyr oss å registrere oss mens den andre delen er selve programvinduet. Det viser seg at vi ikke trenger å registrere oss, det er bare å lukke denne delen av vinduet. Dette virker ganske rotete. I tillegg sluttet installasjonsfilen til Bitdefender å reagere, men det er bare å starte programmet på nytt og det virker som det skal.

Det viser seg at Bitdefender ikke har noen funksjon som skanner PC-en fullstendig, kun en hurtigskanning før programmet installeres. Programmet kjøre i bakgrunnen og sier fra hvis det finner mistenkelig filer.

Effektivitet
Ingen trusler blir funnet. Problemet med Bitdefender er at det har ikke funksjon for skanning av PC-en, det tilbyr kun en hurtigskanning før installasjonen fullføres. Vi kjører denne hurtigskanningen og lar programmet deretter kjøre i bakgrunnen. Til slutt ser vi på programmets «LOGS» og «Threat Control», og her står det tydelig: «No threats detected».

Uavhengige tester

AV-TEST: Perfekt beskyttelser.
AV-TEST: Perfekt ytelse.
AV-TEST: Perfekt brukervennlighet.
Av Comparatives: Toppkarakter.

Ytelse (minnebruk)
Programmet bruker 15 MB når det kjører i bakgrunnen. God ytelse.

Konklusjon
Bitdefender har et rotete grensesnitt og er uten funksjon som skanner PC-en fullstendig. Vi kan ikke anbefale Bitdefender.

Bitdefender får toppkarakterer i de uavhengige testene og det er egentlig vanskelig å forstå.

Fordeler

+ Gratis
+ Med sanntidsbeskyttelse

Ulemper

– Installasjon kunne vært enklere
– Brukergrensesnittet er forvirrende.
– Uten fullstendig skanning kun hurtigskanning og sanntidsbeskyttelse.
– Ikke tilgjengelig i norsk språkversjon.

ESET NOD32

eset0

Installasjonen blir gjennomført uten komplikasjoner, men den tar lang tid (mange minutter). En av grunnene til at det tar lang tid er at vi får en del spørsmål underveis som vi må ta stilling til, blant annet om vi ønsker å aktivere tilbakemeldingssystem og om ESET-programmet skal kontrollere potensielt uønskede programmer. Vi må i tillegg registrere lisensen for programmet selv om vi velger prøveversjonen. Først da aktiveres programmet.

Vi får et godt førsteinntrykk av programmet. Grensesnittet er minimalistisk og det er enkelt å se hvor vi skal virusskanne PC-en. Programmet tilbyr flere typer skanning, smart skanning, egendefinert skanning og skanning av flyttbare medier. Vi liker det vi ser.

Effektivitet

Følgende trusler ble funnet.

  • Rlls.dll
  • Rlls64.dll
  • Rlnx.dll
  • Rlph.dll
  • Rlvknlg.exe
  • Rlvknlg32.exe
  • Rlvknlg64.exe
  • Rlxf.dll

Uavhengige tester

AV-TEST: God beskyttelser.
AV-TEST: Middels ytelse.
AV-TEST: Perfekt brukervennlighet.
Av Comparatives: Toppkarakter.

Ytelse (minnebruk)
Programmet bruker 18 MB når det kjører i bakgrunnen. God ytelse.

Konklusjon
Installasjonen av ESET er tungvinn, men selve programmet er enkelt å bruke, og det er effektivt mot skadevare. Dette er et antivirus vi kan anbefale.

ESET får positive resultater i de uavhengige testene selv om det ikke får toppkarakter i alle testene.

Fordeler

+ Brukervennlig.
+ Effektivt mot skadevare.
+ Tilgjengelig i norsk språkversjon.

Ulemper

– Ikke gratis (kan prøves gratis i 30 dager)
– Tungvinn installasjon.

F-Secure

fsecure0

Vi må registrere oss før vi laster ned prøveversjonen. Under selve installasjonen får vi et spørsmål om vi ønsker å bidra med sikkerhetsdata til Security Cloud. Ellers går installasjonen smertefritt. Installasjone krever omstart av PC-en.

Etter installasjon får vi tilbud om å aktivere F-Secure Search som, blokkerer skadelige nettsider. Vi sier nei takk til dette, fordi vi ønsker kun virusskanning.

Førsteinntrykket er meget godt. Programvinduet er overraskende minimalistisk og kunne ikke vært enklere. Vi kan velge virusskanning eller innstillinger. Dette liker vi!

Effektivitet
Fant kun to potensielt skadelige filer:

  • Application:W32/Generic.f74b17ca7a!Online
  • Trojan:W32/Gen4332.709d96b5fd!Online

Uavhengige tester

AV-TEST: Perfekt beskyttelser.
AV-TEST: God ytelse.
AV-TEST: Perfekt brukervennlighet.
Av Comparatives: Toppkarakter.

Ytelse (minnebruk)
Programmet bruker 40 MB når det kjører i bakgrunnen. Grei ytelse.

Konklusjon
F-Secure overrasker med et meget enkelt og godt brukergrensesnitt, men effektiviten mot skadevare kunne vært bedre.

F-Secure får et godt resultat i de uavhengige testene.

Fordeler

+ Brukervennlig.
+ Tilgjengelig på norsk språkversjon

Ulemper

– Ikke gratis
– Middels effektivitet mot skadevare.
– Tungvinn installasjon.

Kaspersky Anti-Virus 2016

kaspersky0

Nedlasting av prøveversjonen (gratis i 30 dager) krever ikke registrering. Vi får et tilbud om å delta i Kaspersky Security Network. Ellers er installasjonen veldig enkel. Vi må til slutt bare aktivere prøveversjon og programmet er klart til bruk.

Programvinduet er minimalistisk og programmet er enkelt å bruke. Vi får enkel tilgang til skanning, oppdatering, rapporter og skjermtastatur. Skannefunksjonen gir tilgang til fullstendig skann, hurtigskann, selektivt skann og skann av eksterne enheter. Vi liker Kaspersky.

Effektivitet

Fant følgende trusler:

  • Rlls.dll
  • Rlservice.exe
  • Rlknlg.exe
  • Rlvknlg32.exe

Uavhengige tester

AV-TEST: Perfekt beskyttelser.
AV-TEST: Perfekt ytelse.
AV-TEST: Perfekt brukervennlighet.
Av Comparatives: Toppkarakter.

Ytelse (minnebruk)
Programmet bruker 3 MB når det kjører i bakgrunnen. God ytelse.

Konklusjon
Minimalistisk, brukervennlig grensesnitt og effektivt mot skadevare. Vi liker Kaspersky.

Fordeler

+ Relativ enkel installasjon.
+ Minimalistisk.
+ Brukervennlig.
+ Effektivt mot skadevare.

Ulemper

– Ikke gratis

Nortonn Security Deluxe

norton2

Norton Antivirus eksisterer ikke lenger som et produkt, men tilbys nå som produktet Norton Security (Deluxe og Premium), altså med flere funksjoner enn kun en antivirusfunksjon. Vi tester Norton Security Deluxe.

Vi laster ned Norton Security Deluxe uten at vi trenger å registrere oss. Vi fikk tilbud om å melde oss inn i Norton fellesskapsovervåking, og det innebærer å sende sikkerhetsinformasjon fra vår PC til selskapet Symantec. men vi ka si nei til dette.

Vi må opprette en Norton-konto og logge oss på denne for å kunne fortsette installasjonen. Vi får tilbud om å abonnere på tjenesten for å fortsette med Norton-beskyttelse, men det viser seg at dette er frivillig.

Programvinduet er minimalistisk, men det er likevel ikke åpenbart hvor vi skal klikke på for å virusskanne PC-en. Vi klikker på Sikkerhet-ikonet og kjør søk. Vi får da opp flere alternativer: hurtigsøk, fullstendig systemsøk, egendefinert søk og brukerdefinert oppgave.

Selve brukersnittet er enkelt nok, men vi får likevel såpass mange muligheter i undermenyene at dette kan være vanskelig for brukere som ikke vet hva de skal velge.

Norton Antivirus er nå blitt Norton Security med mange flere funksjoner enn kun et antivirus: Antivirus, identitetsbeskyttelse, ytelsesbeskyttelse, brannmur og trygg surfing. Dette blir rett og slett for mye.

Effektivitet
Det eneste som Norton finner og fjerner er noen ufarlige informasjonskapsler.

Uavhengige tester

AV-TEST: Perfekt beskyttelser.
AV-TEST: Perfekt ytelse.
AV-TEST: Perfekt brukervennlighet.
Av Comparatives: Ikke godkjent.

Ytelse (minnebruk)
Programmet bruker 8 MB når det kjører i bakgrunnen.

Konklusjon
Norton Security (Norton Antivirus) tilbyr flere funksjoner i samme produktet og er ikke det enkleste produktet på markedet. Programmet bruker sprettoppvinduer for å blant annet varsle oss om at nettleseren vår ikke er beskyttet. Vi kan ikke anbefale Norton.

Norton får toppkarakter hos AV-TEST, men er ikke godkjent av Av Comparatives.

Fordeler

+ Tilgjengelig i norsk språkversjon.
+ Tilbyr flere funksjoner for deg som ønsker mange funksjoner.

Ulemper

– Ikke gratis
– Ikke effektivt mot skadevare.
– Har for mange funksjoner for deg som ønsker et enkelt antivirus.

Trend Micro Antivirus 2016

trendmicro0

Vi trenger ikke å registrere oss for å laste ned prøveversjonen, men må oppgi en gyldig e-postadresse. Installasjon er veldig enkel, vi må bare akseptere lisensavtalen og installere.

Før programvinduet dukker opp får vi en vindu som viser litt informasjon om programmet. Vi kan velge å ikke vise dette vinduet igjen.

Programvinduet er minimalistisk og midt i vinduet står det SKANNING og det er her vi skal klikke for å skanne PC-en. Dette er et grensesnitt som er litt forvirrende.

Uavhengige tester

AV-TEST: Perfekt beskyttelser.
AV-TEST: God ytelse.
AV-TEST: Perfekt brukervennlighet.
Av Comparatives: Godkjent, men kun middels karakter.

Effektivitet
Ingen trusler ble funnet.

Ytelse (minnebruk)
Programmet bruker 43 MB når det kjører i bakgrunnen.

Konklusjon
Trend Micro har litt forvirrende grensesnitt og fant ingen trusler i vår test. Vår konklusjon er at det finnes bedre alternativer.

Tren Micro får toppkarakter i de fleste av de uanvhengige testene, mener det finnes bedre alternativer.

Fordeler

+ Relativ enkel installasjon.
+ Programmet er tilgjengelig i norsk språkversjon.

Ulemper

– Ikke gratis
+ Ikke effektivt mot skadevare.

herdProtect

herdprotect

Programmet er annerledes enn andre antivirus fordi det ikke tilbyr sanntidsbeskyttelse, men kan brukes til å skanne PC-en etter behov. Det er gratis og er foreløpig tilgjengelig i betaversjon.

Programmet herdProtect skanner først PC-en og sender resultatet til behandling i nettskyen og bruker 68 antivirus samtidig.

Ytelse
Programmet herdProtect kjøres kun etter behov, det vil si det kjører ikke i bakgrunnen, altså bruker det minimalt med ressurser.

Effektivitet

Følgende potensielt skadelige filene ble funnet:

  • Askslib.dll
  • Falcobrowsersetup.exe
  • Game.exe
  • Install.rdf
  • Occomsdk.dll
  • Pos.exe
  • Rlcm.crx
  • Rlknlg64.exe
  • Rlls.dll
  • Rlls64.dll
  • Rlph.dll
  • Rlservice.exe
  • Rlvknlg.exe
  • Rlvknlg32.exe
  • Rlxf.dll
  • Rlxg.dll

Meget god effektivitet med andre ord.

Uavhengige tester
Dette produktet er fortsatt på betaversjon og er derfor ikke blitt testet av andre aktører.

Konklusjon
Programmet herdProtect er ikke blitt lansert ennå og det kan derfor oppleves som ustabilt. Vi opplevde i vår testen ingen problemer med programmet og det viser seg å være meget effektivt mot skadelige filer.

Vi kan absolutt anbefale herdProtect, gjerne i tillegg til et annet antivirus. En av mange fordeler med herdProtect er at det kan kjøre med et hvilket som helst annet antivirus uten at det oppstår konflikter.

Fordeler

+ Gratis
+ Skanner med 68 antivirus samtidig
+ Meget effektivt mot skadelige filer.
+ Kan kjøres med eventuelt andre antivirus installart.

Ulemper

– Fortsatt i betaversjon.
– Mangler sanntidsbeskyttelse.

Den endelige konklusjonen i vår test

Best: Programmet herdProtect er vinneren i vår test selv om det ikke er lansert ennå. Det er både brukervennlig og effektivt mot skadevare. Ulempen er at det er fortsatt i betaversjon og det ikke tilbyr sanntidsbeskyttelse.

Gode alternativer: Avira, ESET NOD32, F-Secure, Kaspersky, Microsoft Security Essentials og Windows Defender. De to antivirusproduktene fra Microsoft er gode først og fremst fordi de er veldig brukervennlige. ESET NOD32 er kanskje det antivirusprogrammet vi likte best av alternativene.

Dårligst: Følgende antivirus er taperne: Avast, AVG, Bitdefender, Norton og Trend Micro. Det er nok AVG som er det verste, fordi det kjører ikke stille i bakgrunnen.

You may also like...

12 Responses

  1. Marit sier:

    Hei, jeg har installert McAfee, og det er ganske dyrt, synes jeg. Bør jeg avslutte abonnementet, og satse på Windows Security Essentials? Er WSE allerede i pc’en min? Jeg er komplett uvitende om alt dette.

    • Jeg ville fjernet McAfee og installert Microsoft Security Essentials i stedet. Det spørs hvilken Windows du har. Har du Windows 10 har du allerede Windows Defender. Har du Windows 7 eller eldre må du laste ned og installere MSE.

      • Marit sier:

        Da er McAfee av-installert. Jeg prøver å få kontakt med dem, for å høre om jeg kan få refundert noe, men det viser seg å være omtrent umulig.

  2. John Hivand sier:

    Er du sikker på at den McAfee lisensen du har, ikke er slik en du kan bruke på alle dine pc, nettbrett, smartphone? Derfor kan programmet oppleves som dyrt. Har selv en slik en. og for meg lønner det seg.
    Ellers ser jeg at Panda free antivirus ikke er med i denne test, muligens den burde det skal visstnok være bra. Artikkelen forteller heller ikke at de fleste av de gratis antivirus programmer videreselger info om deg for selv å tjene penger. Merkelig at de som skal beskytte deg, hjelper med å spre info om deg til andre.

  3. John Hivand sier:

    Så at herdProteckt har gått utav beta og blitt betalprogram, med prøvetid på 30 dager. Forresten, ser ut som en bra side du har her. Har til og med bokmerket dere.

  4. John Hivand sier:

    lasta det ned rett og slett.. Fra den blå fanen. installerte og da kom det opp at det var 30 dagers prøvetid. Muligens den portable versjonen er gratis.

    • Ok, skjønner, du skal ikke velge den blå lenken. Reason Core Security er et helt annet produkt og ikke gratis. De har skrevet Recommended fordi selskapet ønsker at du skal betale for produktet Det du skal velge er Download, Download herdProtect (Full). Da får du det gratis. Men det kan hende at det bare er tidsspørsmål før herdProtect ikke er gratis lenger

  5. John Hivand sier:

    Hei.

    Ja jeg så det jeg og etterpå. Men så du har Malwarebytes med i programmer. Leste info om programmet i går. Har det forresten selv installert. Er visst ett genialt og godt program som ekstra til antivirus på maskinen.

  6. Arvid Nordal sier:

    Jeg har en eldre windows 7 vista home og har abonnement på Office 365, jeg bruker Norton antivirus (tilbud kr 450) for et år, så hadde jeg hjelp av Microsoft for en stund tilbake og hun sa at Office 365 ikke var komfortabel med Norton, hva mener dere ?

    • Litt uklart hva du mener, men kanskje du mener at Office 365 ikke er kompatibelt med Norton? Dette høres rart ut siden Office ikke er antivirus. Får du denne meldingen ofte? Kanskje du bare kan ignorere den?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *