Amazon har billige bøker og mye mer

Amazon.com er et av verdens mest verdifulle selskaper og det er ikke uten grunn. På Amazon.com får du rimelige bøker, e-bøker, filmer og andre varer og tjenester. Vi gir deg oversikten.

Les også: Kjøpeguide for netthandel

Startet i 1994

Det var ikke mange på den tiden som innså at internett var fremtiden, men grunnleggeren av Amazon, Jeff Bezos, var en av dem. 25 år senere er det klart at Amazon er ett av verdens mest verdifulle selskaper. Pluss at Jeff Bezos er en av verdens rikeste menn.

Les også: Amazon gjør det enklere å finne produkter

Amazon var opprinnelig en bokhandel og er det fortsatt, men selskapet selger nå mange flere typer varer. Amazon tilbyr også strømmetjenester med film og musikk, pluss lagring i nettskyen hvor de konkurrere med Facebook, Apple, Google og Netflix. Du får nå kjøpet svært rimelige bøker på Amazon, spesielt e-bøker.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Hvorfor Amazon?

Hvorfor fikk selskapet navnet Amazon? Ifølge historien skal Jeff Bezos ha ønsket at navnet skulle være noe eksotisk, stort og annerledes. Navn som Cadabra, Awake, Browse og Relentless skal ha vært vurdert i startet, men valget falt altså på Amazon.

Kindle Store

Kindle Store er en bokhandel som tilbyr e-bøker som du kan lese på enheten Kindle, men disse kan også leses på PC med appen Kindle for PC. Her får du svært rimelige e-bøker. De fleste bøkene er på engelsk.

Kindle for PC

Kindle for PC er en app for Windows PC som gjør det mulig å lese e-bøker som i utgangspunktet er laget for enheten Kindle. Hvis du opplever at denne appen ikke fungerer som den skal med Windows 10 kan du prøve å avinstallere den først og deretter installere den på nytt. Du finner flere tips i vår artikkel.

Gratis e-bøker

Amazon er i utgangspunktet verdens største bokhandel på nettet, men det er mange som ikke er klar over at de kan laste ned e-bøker, helt gratis. Les mer i vår artikkel.

Rimelige DVD-er

Har du lyst å kjøpe filmer på DVD-er eller Blu-ray får du disse raskt og rimelig på Amazon, men husk at Norge er i DVD-sone 2 med mindre du har justert din DVD-eller bluray-spiller slik at den er sonefri. Videre kan det være lurt å bestille DVD-er fra amazon.co.uk i stedet for amazon.com. Grunnen til dette er leveransen er gjerne raskere pluss at det er mer sannsynlig at du får en sone 2 DVD.

Filmstrømmetjeneste

Amazon strømmer også filmer. Les mer i vår artikkel.

Amazon Musikk

Amazon Music Unlimited er Amazon sin strømmetjeneste for muskk. Prisen er 7,99 USD per måned, men du må være registrert bruker av Amazon Prime.

Vi har testet en ny versjon av Amazon Musikk – du finner resultatet i vår artikkel.

Amazon Prime

Amazon Prime er en abonnementstjeneste som gir Amazon-kunder tilgang på blant annet todagers gratis levering av varer i utvalgte land og områder. Les mer om Amazon Prime på wikipedia.org

Andre Amazon-tjenester

wikipedia.org finner du en ganske omfattende liste over det Amazon har å by på.

Suksessen koster

Amazon har også fått sterk kritikk på flere områder. Dette inkluderer blant annet dårlige arbeidsforhold for ansatte og dårlig behandling av kunder. Amazon har også blitt beskyldt for å bruke smutthull i loven for å unngå å betale skatt i forskjellige land, men Amazon er ikke alene om dette.

Listen over kritiske forhold i Amazon er faktisk ganske lang. Du finner en oversikt på wikipedia.org.

Kilder: BBC, Wikipedia.org

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *