Windows 10 guiden

windows_10_wallpaper7

Windows 10 ble lansert i juli 2015 og du kan oppgradere gratis fra Windows 7 eller Windows 8.1. Gratistilbudet gjelder til 29. juli 2016. En slik oppgradering skjer imidlertid ikke alltid smertefritt – Dataporten har fått mange henvendelser fra brukere som har problemer etter oppgradering.

På denne siden finner du en oversikt over tiltak hvis du sliter med Windows 10. Du finner også en rekke gode råd og tips som gjør at Windows 10 kjører mer effektivt.

Oppgradering

Sliter du med å oppgradere til Windows 10? Det finnes et verktøy som kan hjelpe deg med denne prosessen. Les mer om dette i vår guide om oppgradering til Windows 10.
Frigjør mer lagringsplass

Begynner du å få liten lagringsplass på PC-en etter oppgradering til Windows 10? Det finnes en rekke metoder du kan bruke til å frigjøre mye lagringsplass – les mer i vår guide.

Her får du enkel tilgang til Windows ISO-filer

Gratisprogrammet Windows ISO Downloader gir deg enkel tilgang til ISO-filer for flere Windows-versjoner, ikke bare Windows 10, men også Windows 7 og Windows 8.1.

Windows 10 på en minnepinne

Det finnes ganske mange programmer som du kan bruke til å installere Windows 10 på en minnepinne. Programmet WinToUSB er et av de mest brukervennlige. Vi tar en gjennomgang av installasjonsprosessen- Les mer i vår guide.

Windows 10 spørsmål og svar

Dette er en av de mest populære artiklene på Dataporten. Her finner du svar på over 130 spørsmål som har å gjøre med Windows 10. Her får du svar på spørsmål som hva du kan gjøre hvis Windows 10 ikke fungerer som den skal, hvor du kan laste ned Windows 10 ISO-fil og hvordan du kan få tilbake klassisk startmeny. Du finner alle svaarene i vår artikkel om Windows 10 spørsmål og svar.

Sikkerhet

Sikkerheten er godt ivaretatt i Windows 10, men det er mange som ikke er klare over at Microsoft henter ganske mye informasjon om deg som bruker, dersom du ikke gjør noen endringer i instillingene. Les mer i vår artikkel.

Windows 10 har innebygd antivirus i Windows Defender, men det finnes mange gode gratis alternativer. Vi har nylig testet antivirus.

Slik fikser du feil i Windows 10

Det er mye som kan gå galt i et nytt system, og spesielt hvis du har valgt å oppgradere. De fleste av problemene er små mens andre kan være større. Du finner alle forslagene i vår guide om feilsøking av Windows 10.

Det finnes mange gode verktøy som kan prøves hvis du har problemer med Windows 10. FixWin er et godt forslag som du kan eventuelt starte med, fordi det fikser problemer med kunn ett klikk. Den innebygde verktøykassen er et mer omfattende prosjekt, men kan absolutt prøves hvis du opplever problemer.

Her finner du en rekke verktøy som kan brukes til å fikse forskjellige problemer i Windows:

Slik installerer du Windows 10 på nytt

Opplever du mye trøbbel etter oppgradering til Windows 10? Det går an å installere Windows 10 på nytt uten tap av data. Dette kan være et alternativ hvis du har store problemer med Windows 10. Vær midlertid klar over at dette bør være siste utvei. Les med om dette i vår guide.

For deg som ikke skal oppgradere

Bruker du Windows 7 eller Windows 8 og har ikke tenkt å oppgradere til Windows 10? Her får du hjelpen du trenger! Du vil sannsynligvis få se reklame for Windows 10 selv om du ikke ønsker å oppgradere. En del brukere vil også oppleve at Windows 7 eller Windows 8.1 oppgraderes til Windows 10 uten at brukeren ønsker dette. Det finnes en måte å forhindre dette. Les mer i vår artikkel om å blokker Windows 10-oppgradering. Det finnes også en måte å blokkere oppgradering med ett klikk – les mer i vår omtale om programmet Never 10.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *