Ny Photoshop/Lightroom-funksjon får mye skryt

Adobe har lansert flere nye funksjoner i løpet av 2021, men den funksjonen som har fått mest ros er superoppløsning.

Les også: Adobe lanserer superoppløsning

Denne funksjonen ble lansert allerede i mars 2021, men nå har mange fått en mulighet til å teste den skikkelig og reaksjonene er svært positiv fra nesten alle hold.

Hva er superoppløsning?

Superoppløsning er en funksjon som kan brukes til å blåse opp et bilde fra et lite bilde til et større bilde. For å få dette til brukes en teknologi innen kunstig intelligens. Funksjonen er utviklet ved å «trene» på millioner av bilder. Det dreier seg om å blåse opp den reelle oppløsningen, men samtidig bevare kvalitet.

Slik virker den

Photoshop har ikke eget menyvalg for denne funksjonen. Du må åpne bildet i Camera Raw. Egentlig skal du få opp et Camera Raw-vindu før du åpner bildet i Photoshop. Hvis ikke dette skjer kan du velge Fil, Bla i Bridge fra menyen øverst til venstre i Photoshop og finn frem et bilde. Høyreklikke på et bilde i Bridge og velg Åpne i Camera Raw. Videre skal du høyreklikke på bildet i Camera Raw og velge Forbedre fra menyen. Merk Superoppløsning og klikk på Forbedre for å starte prosessen.

Lightroom: Menyen øverst til venstre i Develop-modus – Photo, Enhance. Merk Super resolution og klikk på Enhance. Dette kan ta lang tid hvis bildet er stort.

Mye ros

Denne nye funksjonen som finnes i både Photoshop og Lightroom, har fått ganske mye ros av mange som har prøvd den. Her er noen av omtalene:

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *