Adobe inviterer til design-konkurranse
Adobe har i samarbeid med Bauhaus Dessau Foundation ferdigstilt og digitalisert fem fonter som har vært arkivert siden den berømte designskolen ble stengt for rundt 90 år siden.

Les også: Programvare-porten

Dette skjer som en del av «Hidden Treasures of Creativity», det vil si Adobes årlige initiativ for å revitalisere glemt kreativ historie og gi den videre til neste generasjon.

Munchs pensler digitalisert

I fjor var Edvard Munchs malerpensler tema, og i samarbeid med Munchmuseets konservatorer ble mesterens 100 år gamle pensler digitalisert og tilgjengeliggjort. Det ble en stor suksess. Penslene kan nå lastes ned – les mer i vår artikkel.

Font-design

I år er fokus på fonter. Det dreier seg om måten vi kommuniserer og om fonters rolle i kunst og kultur. Adobe gjenskaper glemte skatter. Den verdenskjente designskolen Bauhaus Dessau ble nedlagt i 1933 av Det nasjonalsosialistiske tyske arbeiderparti. Fem fonter har siden den gangen ligget urørt i arkivene. Adobe har nå i et samarbeide me Bauhaus Dessau Foundation ferdigstilt og digitalisert fontene.

Den verdenskjente font-designeren Erik Spiekermann har ledet et internasjonalt team av typografer og designstudenter, som har gjort skisser og bokstavfragmenter om til komplette digitale fonter. To av dem blir tilgjengelig for nedlastning her 11. juni og de øvrige i månedene fremover.

Design-konkurranse

Adobe arrangerer en konkurranse med fem utfordringer der kreative oppfordres til å bruke fontene for første gang. Her kan man vinne flotte premier, blant annet en reise til Tyskland for å se Bauhaus-arkivene. Deltakere kan registrere seg på adobehiddentreasures.com.

LIVE-stream

Adobe avholder flere livestreams fra 12. til 14. juni for å vise hvordan fontene kan brukes. Dette skjer fra adobeevents.com. Du kan også se opptak av tidligere sendinger fra samme nettadresse.

Kilde: Adobe

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.