Den siste oppdateringen for Flash

Det finnes fortsatt nettsider som bruker Adobe Flash for spill, kurs og video, men nå Adobe har endelig bestemt seg. Flash skal etter planen fjernes i 2021, det vil si programvare vil ikke lenger støttes eller bli oppdatert.

Les også: Flash fjernes fra Windows

Adobe oppfordrer nå utviklere som fortsatt presenterer innhold via Flash Player å finne frem et alternativt format.

Den siste oppdateringen for Flash

Den endelige sluttdatoen for Adobe Flash er satt til 31. desember 2020. Mange nettlesere er allerede i gang med å begrense bruken av Flash og enkelte har allerede blokkert Flash. Etter 31. desember blir det ikke lenger mulig å laste ned Adobe Flash Player fra Adobe sine nettsider. Den siste oppdateringen for Adobe Flash ble lansert 8. desember 2020.

Slik oppdaterer du Flash

Hvis du har Windows 10 blir Flash oppdatert automatisk. Du kan også besøke nettsiden get.adobe.com/flashplayer hvis du ønsker å laste ned eller oppdatere Flash manuelt. Du bør fjerne hakene ved « McAfee Security Scan Plus» og «McAfee Safe Connect » slik at ikke du får uønskede programmer installert samtidig. Klikk på «Install Now» og velg å laste ned installasjonsfilen. Deretter kan du kjøre filen for å oppdatere Flash.

For ordens skyld, den siste oppdateringen for Adobe Flash ble lansert i desember 2020. Fra januar 2021 kan du ikke lenger oppdatere Flash.

HTML5 erstatter Flash

Det er mange som bruker HTML5 i stedet for Flash og dette støttes av alle moderne nettlesere. Den store fordelen med Flash-døden er økt sikkerhet, pluss at Flash tærer på batterier i bærbare datamaskiner og mobile enheter.

Hva er HTML5?

HTML5 er språket som brukes til å lage nettsider og som erstatter det gamle HTML 4. HTML5 er blitt såpass rikt at det kan erstatte blant ennet Java og Flash. Les mer i vår artikkel.

Kjøre «Flash» likevel?

Det finnes en måte å kjøre Flash likevel og det er via en emulator. Les mer i vår artikkel.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *