Adobe skroter CS-produkter

Adobe har bestemt seg for å skrinlegge programserien Creative Suite (CS) og erstatte den med den abonnementbaserte Creative Cloud (CC). Dette har riktignok ligget i kortene ganske lenge, men så skjedde det offisielt på mandag 9. januar 2017.

Les også: Hva er Adobe Creative Cloud?

Det er nok ikke mange som er klar over denne sluttdatoen. Kunngjøringen skjedde nesten i det skjulte på nettsiden til CS6-pakken i begynnelsen av januar.

Selve nyheten om at CS6-produktene går ut på dato er altså ingen overraskelse, men tidspunktet kommer kanskje litt brått på mange. Det er jo CC-produkter som gjelder i dag.
Hva med Lightroom?

Det skal fortsatt være mulig å kjøpe Adobe Lightroom som et selvstendig program via nettsiden adobe.com, men det er vel bare tidsspørsmål før denne muligheten fjernes. Det kan faktisk virke som den allerede er fjernet – handlekurven for Lightroom er i skrivende stund deaktivert.

Du har en annen muligheten og det er å kjøpe Lightroom som et selvstendig produkt i flere nettbutikker. Du finner laveste pris på prisguide.no og prisjakt.no, men det er sannsynlig at disse produktene etter hvert blir fjernet.

Derfor fjernes CS-produkter

Grunnen til at Adobe ikke lenger ønsker å satse på de selvstendige programmene er ganske åpenbar – abonnementbaserte modellen Creative Cloud har vist seg å være meget populær.

Kilder: petapixel.com, photofocus.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *