Gratis webprogram fra Adobe

brackets0

Adobe har tidligere lansert et gratis tekstprogram, rettet mot webutviklere. Nå er programmet klart i ny og forbedret versjon.

Les også: Tekstprogrammer

Hensikten med Brackets-prosjektet er å lage et tekstprogram med funksjoner som brukerne selv ønsker å ha i et slikt program. Målet er å lage verdens beste tekstprogram for kodere.

Brackets

Adobe Brackets er et teksprogram for webutviklere, gratis og basert på åpen kildekode. Programmet er laget for koding i HTML, CSS og JavaScript.

Brackets inkluderer finesser som Live Preview, som gjør det enkelt å skifte mellom nettside-visning og kode-visning. Programmet støtter utvidelser for ekstra funksjonalitet, for eksempel Git-integrasjon og JSHint-støtte.

Videre støtter Brackets bruk av flere markører samtidig, visning av to dokumenter side ved side, hurtigtaster, og støtte for ulike temaer.

Brackets leveres med en forhåndsvisning av utvidelsen Extract for Brackets – den bruker en tjeneste som er en del av Creative Cloud, og som gjør det mulig å vise informasjon (farger, fonter, bilder, og så videre) fra en PSD-fil direkte i tekstprogrammet. Hensikten med denne funksjonen er å gjøre det enklere å gå fra design-status til utviklings-status for et webprosjekt.

Brackets 1.3

Dette er noen av nyhetene i versjon 1.3:

 • Integrert kommandolinje
  Du kan kjøre Brackets-programmet og åpne filer eller mapper fra kommandolinjen i Windows eller Mac. Brackets kan også integreres med kontekstmenyen i filutforsker i Windows, det er noe du kan eventuelt velge under installasjonen.

 • Justering av kodeomfang
  Du kan utvide eller krympe kodeomfanget, det vil si du kan skjule koder du ikke jobber med akkurat nå.

 • Endre vinduskrolling
  Mulighet til å gjenopprette skrollehastigheten på musehjulet, slik det er i Brackets 1.0, hvis du er misfornøyd med hastigheten i versjon 1.3.

 • Brackets Health Report
  Du kan velge om programmet sender data til utviklerne. Hensikten er å samle inn informasjon for å forbedre programmet. Du kan selvsagt velge bort dette valget.

Last ned

Brackets 1.3 kan laste ned fra brackets.io – det støtter både Windows, Mac og Linux,

Kilder: Brackets.io, Thenextweb.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *