Populær bildetjeneste sliter

Mange av oss som liker å ta bilder bruker nettstedet 500px for å dele bildene våre og få tilbakemeldinger fra andre fotointeresserte, men nå kan du kun legge ut ett bilde per dag med gratistjenesten.

Les også: Her kan du dele bildene dine på nettet
7 bilder i uken

Tjenesten 500px har i det skjulte redusert antall bilder du kan legge ut hvis du har en gratiskonto. Antallet bilder er blitt redusert fra 20 til 7 per uke.

Dette er en populær tjeneste, men gratiskontoen er blitt sakte men sikkert innsnevret såpass at den ligner på et «prøv før du kjøper»-opplegg og ikke en permanent tjeneste. Tar du mange bilder du ønsker å dele må du derfor betale for tjenesten.

Denne endringen skjedde egentlig for lenge siden, det vil si i midten av 2017, men mange av oss har ikke lagt merke tiil det

Derfor gjør de det

Den offisielle forklaringen til 500px er at tjenesten tillater kvalitetsbilder med høy oppløsning. Det er dette brukerne våre vil ha, mener 500px, og derfor er antallet blitt redusert til 7. Altså for å kunne tillate store bilder ser de seg nødt til å redusere antall bilder. I tillegg mener tjenesten at de fleste ikke vil bli påvirket av endringen.

Det nærmer seg slutten?

Det er mange som mener at dette er et tegn på at 500px sliter økonomisk og at det nærmer seg slutten for 500px som startet driften i 2009. Hvis du leser kommentarfeltet til nettstedet petapixel.com er det flere fotografer som har forlatt 500px.

Alternativer

Det finnes en rekke alternativer. Den mest populære er kanskje Flickr. Du finner en liste over alternativer i vår artikkel.

Hvilken bildetjeneste bruker du?

Det er også en del fotografer som er fornøyd med 500px – de føler at de ikke trenger å legge ut mer enn ett bilde per dag. Hva er din favoritt-tjeneste for deling av bilder? Legg gjerne inn en melding i kommentarfeltet her under.

Kilder: petapixel.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *