Telefon-svindlere herjer

Svindlere kommer i ulike former og de prøver forskjellige midler for å prøve å lure deg. Du kan få en melding via e-post eller på sosiale tjenester. Du kan også bli oppringt av svindlerne.
Les også: Microsoft-svindlere herjer i Norge

De bruker 44-nummer

I løpet av de siste ukene og månedene er det mange som får en telefon fra et nummer som starter på tallet 44, for eksempel 442037699431 – svindlerne bruker aldri det samme nummeret, men de starter alltid på 44. Undertegnede har fått fire slike telefoner i løpet av en måned i sommer og ytterligere to telefoner de siste ukene.

Det kan være en utfordring å gjennomskue et slikt svindelforsøk, fordi de som ringer virker meget seriøse. De prøver gjerne å hjelpe seg med din datamaskin eller de sier at de ønsker å tilby deg en vare eller en tjeneste som skal være til din fordel. Det eneste de er ute etter er å lure deg til å oppgi sensitiv informasjon.

Det varierer en del hva de påstår at de har å «tilby» deg, men det som er felles med slik svindelforsøk er at de er veldig høflige og vennlige. Samtalen går på engelsk og da bør det ringe bjeller.

Ikke noe nytt

Denne typen svindelforsøk er slett ikke noe nytt, men det pågår i aller høyeste grad fortsatt i dag.

Her finner du noen av sakene som har vært i nyheten om dette:

Ikke ta telefonen!

Du må uansett ikke finne på å oppgi noen personlig informasjon når de spør deg om noe. Det beste er å bare legge på røret.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *