Slik lykkes du med en 365-fotoutfordring

Er du en fotoentusiast har du sikkert tenkt tanken, men det er mange som av ulike grunner gir opp. Det dreier seg om et nyttårsforsett om å ta bilde hver dag hele året og dele bildene på nettet.

Les også: De beste fotoappene

Hensikten med et slikt prosjekt er først og fremst å motivere deg til å ta flere bilder og bli en bedre fotograf. På denne siden får du tips som gjør at du kan klare å forsette med et slikt prosjekt.

Utfordringer

Et slikt prosjekt kan virke mot sin hensikt, det vil si det kan føles som tvang å måtte ta ett eller flere bilder hver dag i løpet av et helt år. Videre vil det komme dager som dette kan bli utfordrende å gjennomføre, blant annet på grunn av sykdom, jobb og eventuelt andre ting. Derfor er det viktig å ha det gøy underveis.
Fordeler

Hvis du i utgangspunktet er over gjennomsnittet glad i fotografi, vil et slikt prosjekt være inspirerende. Prosjektet gir deg en god mulighet til å bli bedre på det fototekniske, og det blir enklere for deg å finne spennende fotomotiver. Du vil også bli flinkere til å redigere bildene. Det er med andre ord mange fordeler hvis du i utgangspunktet synes fotografi er gøy.

Tips fra en som har gjort dette mange ganger

Helen Hooker er en musiker og en fotoentusiast som har gjort nettopp dette i mange år, og hun deler sine erfaringer rundt et slikt prosjekt. Hun har fotoblogget hver dag siden 2008, og hun er spesielt interessert i arkitektur og natur. Du finner hennes nettside på helenbookerphotography.com.

Dette er hennes tips som gjør at du skal klare å fortsette et helt år:

 1. Finn en plattform for å publisere bildene dine. Hensikten er at noen skal kommentere bildene dine og dermed bidra til å øke din motivasjon.

  Her er noen alternativer:

  Sosiale tjenester som Facebook kan også være et alternativ, men fordelen med de andre nettsidene er at du vil treffe andre som også er opptatt av foto, og du vil derfor sannsynligvis få flere aktuelle tilbakemeldinger om dine bilder, og det øker din motivasjon.

 2. Ta alltid et kamera med deg. Mobiltelefonen er absolutt et alternativ for å ta bilder.

 3. Ikke bli for selvkritisk. Mange av bildene vil garantert være dårlige. Du må også regne med dager når du har ikke lyst å ta bilder, for eksempel sykdom, arbeid eller andre ting.

 4. Ikke lag unnskyldninger for deg selv for å ikke ta bilder på en dag.

 5. Eksperimenter gjerne med type bilder du har ikke prøvd før.

 6. Du trenger ikke å bruke flere timer hver dag på prosjektet. Du blir flinkere til å finne motiver som interesserer deg.

 7. Du kan gjerne gi deg selv litt frihet angående når du publiserer et bilde, det vil si det trenger ikke nødvendigivis å være tatt samme dag som de publiseres.

 8. Sett gjerne i gang personlige prosjekter for å motivere deg, for eksempel spesielle motiver, svart/hvite bilder, makro eller dra på fototur.

 9. Bruk anledningen for 356 prosjektet til å reise til nye steder, og det trenger absolutt ikke å være en lang reise.

 10. Det ultimate målet kan være å lage en fotobok for hele året.

Dette kan ikke gjentas for ofte: Den viktigste faktoren for å lykkes med et slikt prosjekt er å ha det gøy.

Kilder: Petapixel.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *