Hva er hensikten med «samtidsfoto»?
I januar 2018 startet et prosjekt med navnet 100 Norwegian Photographers som har som mål å presentere norske samtidsfotografer/fotokunstnere for et nasjonalt og internasjonalt publikum. Meningen er å presentere én fotograf hver dag i hundre dager.

Les også: Norske samtidsfotografer

I skrivende stund er det lagt ut bilder fra 77 fotografer og det nærmer seg slutten på prosjektet. Valget av fotografer er ganske overraskende, men det er kanskje det som er meningen?

Les også: Hva er samtidsfoto?

Inspirerer ikke

Hva er hensikten med såkalt «samtidsfoto»? Ganske mange av fotografene i utvalget «100 Norwegian Photographers» lager det vi kan kalle «iscenesatt» foto. Dette er fotografer som tar bilder som er «rare» eller «spekulative», såpass at bildene er gjerne provoserende. Dette er bilder som verken fascinerer eller motiverer – vi blir ikke inspirert til å selv ta bilder.

Dette er noen av fotografene vi savner på listen:

Det er fortsatt 23 dager igjen av prosjektet så alt kan skje, men tendensen i valget av fotografer er allerede ganske klar.

Hva mener du?

Synes du utvalget av bilder i prosjektet 100 Norwegian Photographers gir et godt bilde av norske fotografer? Legg gjerne inn en melding i kommentarfeltet under denne artikkelen.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *